Bangkok United vs JDT Kelayakan ACL 2017

Bangkok United vs JDT Kelayakan ACL 2017. Ini adalah perlawanan pertama pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam kelayakan ACL 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Bangkok United vs JDT Kelayakan ACL 2017

VS

Bangkok United vs JDT Kelayakan ACL 2017

Bangkok United vs JDT Kelayakan ACL 2017

Tarikh : 31hb Selasa 2017 (Selasa)

Masa : 8.00 Malam

Tempat : Stadium Universiti Thammasat Rangsit, Bangkok

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Bangkok United ( 1 )
VS
JDT ( 1 )

#JDT layak ke pusingan seterusnya dengan penentuan penalti 5-4

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Bangkok United ini adalah perlawanan pertama dalam kelayakan ACL 2017. Untuk info, pasukan Bangkok United merupakan pasukan yang kuat dalam Liga Thailand yang mendapat kedudukan di tempat kedua pada musim 2017. Pasukan JDT tidak pernah berjumpa dengan pasukan Bangkok United ini, jadi masing-masing perlu memperkuatkan strategi permainan. Pastinya pasukan JDT akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan Bangkok United di halaman mereka sendiri supaya dapat melayakkan diri ke pusingan seterusnya.

Semoga perlawanan Bangkok United vs JDT Kelayakan ACL 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi boleh bersaing dalam kelab-kelab bolasepak Asia bagi musim 2017 ini. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Bangkok United yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.