Bengaluru FC vs JDT Piala AFC 2016

Bengaluru FC vs JDT Piala AFC 2016. Ini adalah perlawanan kedua pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam Kumpulan H, Piala AFC 2016. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Bengaluru FC vs JDT Piala AFC 2016VS

Bengaluru FC vs JDT Piala AFC 2016

Bengaluru FC vs JDT Piala AFC 2016

Tarikh : 9hb Mac 2016 (Rabu)

Masa : 8.00 Malam

Tempat : Stadium Sree Kanteerava

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
Server 1
Server 2
Server 3

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Bengaluru FC ( 0 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Bengaluru FC ini adalah perlawanan kedua di dalam Kumpulan H, Piala AFC 2016. Untuk info, pasukan JDT  pernah menewaskan pasukan Bengaluru FC pada perlawanan Kejohanan ACL 2015 di Stadium Larkin. Perlawanan ini pastinya sukar buat pasukan JDT kerana pasukan Bengaluru FC pastinya akan cuba membalas dendam diatas kekalahan mereka musim lepas. Lebih menarik lagi, perlawanan kali ini diadakan di stadium mereka sendiri dimana pastinya mendapat sokongan padu penyokong pasukan Bengaluru FC nanti. Pasukan Bengaluru FC merupakan naib johan Liga India musim 2014/2015.

Semoga perlawanan Bengaluru FC vs JDT Piala AFC 2016 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh bagi menjaga status sebagai penyandang Juara Piala AFC 2015. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan di sana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Bengaluru FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.