Broadband oh Broadband

Assalamualaikum……salam sejahtera….

Aku nak citer sikit pasal pengalaman aku menggunakan broadband ni….
Aku mula-mula menggunakan broadband Celcom…pakej RM 68 untuk 5G data volume….
Ni kira pakej Celcom yang terawal yang aku amik….sekitar tahun 2008…
First payment masa tu kira mahal jugaklah…..aku bayar lebih kurang RM 400++
Kira masa tu coverage Celcom broadband terbaiklah berbanding dengan Maxis broadband…
Aku daftar masa tu kat PC fair, Persada Johor.

Mula-mula pakai broadband Celcom ni okaylah juga….kelajuan download dan upload tidak mengecewakan… tu yang bertahan sampai tahun 2012…
Lama-kelamaan kelajuan dia berkurangan …makin lembablah dalam bahasa kasar…

So, dipendekan citer, dalam bulan September 2012 aku pun terminate Celcom broadband, pastu aku subcribe YES 4G. Ni semua selepas mengambil kira coverage, pakej yang ditawarkan, device yang aku amik…FYI aku daftar pakej RM68 dengan 4G data volume….. device aku amik jenis huddle mobile hotspot… first payment aku cuma bayar RM 150…..dan dapat rebet RM 50 dalam first bil…

Sekarang ni sudah masuk bil yang kedua……setakat ni YES 4G taklah mengecewakan aku….dari segi kelajuan download, upload amat memuaskan…..cuma penggunaan data volume dia tu cepat sangat abis…
tu pasal aku banyak bukak youtube…..tapi kira okaylah…

Walau macam mana pun ni kira pendapat akulah……pasal aku nak apa yang aku pakai berbaloi dengan apa yang aku bayar….. sekian…

Wassalam….peace out

SHARE IF YOU CARE --->
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.