Cara menjahit baju kurung Moden, Riau, Pahang, baju Melayu dan Jubah

Cara Menjahit Baju Kurung

Cara menjahit baju kurung Moden, Riau, Pahang, baju Melayu dan Jubah. Disini akan dikongsikan satu cara menjahit baju kurung Moden, Riau, Pahang, baju Melayu dan Jubah yang dibuat khas oleh Puan Salmawati Shamsudin yang mempunyai pengalaman luas dalam bidang jahitan. Cara menjahit pelbagai baju kurung, baju Melayu dan Jubah ini amat sesuai buat mereka yang ingin belajar menjahit dan untuk mereka yang tiada pengalaman langsung menjahit.

Serba sedikit kandungan yang terkandung di dalam cara menjahit baju kurung Moden, Riau, Pahang, baju Melayu dan Jubah ini akan dikongsikan buat anda diluar sana. Kesimpulannya panduan berbentuk ‘Ebook’ ini akan menerangkan langkah demi langkah cara menjahit baju kurung dan dilengkapi dengan ilutrasi bergambar yang amat mudah difahami.

Kandungan Ebook cara menjahit baju kurung

Sebenarnya terdapat 5 jenis panduan utama menjahit yang terkandung di dalam ebook cara menjahit baju kurung ini iaitu :-

1-Panduan Menjahit Baju Kurung Tradisional

Kepada anda yang ingin belajar menjahit tetapi tidak pasti bagaimana ingin memulakan minat tersebut, inilah panduan yang bertepatan dengan anda. Mari mulakan dengan belajar menjahit baju kurung. Panduan ini secara dasarnya menunjukkan cara menjahit baju kurung dan asas-asas tersebut juga dapat digunakan untuk membuat lain-lain jenis baju.

2- Panduan Menjahit Baju Kurung Moden

Kandungannya adalah cara menjahit baju kurung moden berserta kain kipas belakang. Kepada anda yang ingin belajar menjahit blouse dan jubah, ini adalah ebook yang amat bertepatan dengan anda. Ini kerana, teknik yang ditunjukkan terutamanya teknik menjahit dan menyambung badan dan lengan dapat digunakan untuk menjahit pelbagai jenis baju. Panduan ini secara dasarnya menunjukkan cara menjahit baju kurung moden dan asas-asas tersebut juga dapat digunakan untuk membuat lain-lain jenis baju seperti blouse dan jubah.

3- Panduan Menjahit Baju Kurung Riau dan Pahang

Panduan ini menunjukkan cara menjahit kedua-dua jenis baju kurung iaitu baju kurung riau dan baju kurung Pahang. Ramai yang sering terkeliru dengan nama dua jenis baju kurung ini iaitu baju kurung riau dan baju kurung pahang. Baju kurung riau juga biasa dikenali sebagai baju kurung pesak gantung. Perbezaan utama pada kedua-dua baju ini adalah pada bahagian pesaknya. Cara jahitan leher yang ditunjukkan di dalam panduan ini adalah sama dengan cara menjahit leher baju kurung tradisional. Cara menjahit kain lipat batik yang juga dikenali sebagai kain selisih depan juga ditunjukkan.

4- Panduan Menjahit Baju Melayu dan Seluar

Panduan ini menunjukkan cara menjahit baju Melayu bagi lelaki terutamanya menjahit baju Melayu jenis Teluk Belanga atau Johor. Cara-cara menjahit seluar juga ditunjukkan di dalam panduan ini. Ianya amat mudah dengan adanya panduan ini.

5- Panduan Menjahit Pelbagai Jubah

Panduan ini dilengkapi dengan illustrasi, gambar sebenar dan teks penerangan yang amat mudah difahami dan diikuti secara praktikal. Ebook ini menunjukkan cara menjahit jubah A cut, jubah moden, jubah princess cut (jubah kembang payung), jubah empire cut dan jubah peplum.

Dapatkan Ebook cara menjahit baju kurung sekarang!

Semoga sedikit perkongsian mengenai cara menjahit baju kurung Moden, Riau, Pahang, baju Melayu dan Jubah ini dapat anda fahami. Jika anda berminat ingin memilikinya bolehlah download menerusi link dibawah ini atau pun klik sahaja banner tersebut. Semoga dengan adanya panduan ini, anda menguasai seterusnya mempunyai kemahiran menjahit serta berjaya menyiapkan baju kurung Moden, Riau Pahang, baju Melayu dan Jubah jahitan anda sendiri. Selamat mencuba!

[+] Klik Disini – Cara Menjahit Baju Kurung

Sila like fanpage kami disini;

[+] Like Fanpage – Ebook Jahit Baju

P/s – Boleh juga diaplikasikan sebagai cara menjahit baju kurung dan baju melayu budak atau kanak-kanak. Disyorkan juga anda mendapatkan kesemua panduan untuk kemudahan masa depan.

DON'T FORGET TO SHARE --->

30 Replies to “Cara menjahit baju kurung Moden, Riau, Pahang, baju Melayu dan Jubah

  1. saya dah dapat ebook ni… kawan saya kongsikan salinannya pada saya. Tapi tak habis baca lagi. tengoklah dalam 2 3 hari ni kalau berkesempatan, akan saya review kembali isinya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.