Cara mudah menjahit baju melayu budak

Cara mudah menjahit baju melayu budak. Disini akan dikongsikan mengenai cara yang amat mudah bagi menjahit baju melayu budak atau kanak-kanak. Seperti yang kita sedia maklum pemakaian baju melayu tidak terhad kepada orang dewasa sahaja. Malah kanak-kanak juga boleh memakainya. Terasa janggal jika ibunya kelihatan cantik memakai baju kurung, ayahnya pula kelihatan segak memakai baju melayu tetapi anaknya hanya memakai pakaian biasa sahaja.

Cara mudah menjahit baju melayu budak

Apakah cara mudah menjahit baju melayu budak

Mesti anda nak tahukan apakah cara mudah menjahit baju melayu budak. Sebenarnya cara menjahitnya adalah  sama sahaja dengan menjahit baju melayu orang dewasa. Cara menjahit ini dikongsikan oleh tukang jahit yang berpengalaman iaitu Puan Salmawati Samsudin melalui ebooknya iaitu Panduan Baju Kurung.

Terdapat banyak ebook yang terdapat diluar sana tetapi tidaklah selengkap ebook Panduan Baju Kurung ini. Di dalam ebook ini ada terdapat pelbagai jenis panduan menjahit. Antaranya ialah panduan menjahit baju kurung, panduan menjahit baju melayu, panduan menjahit jubah dan macam-macam lagi. Memang takkan ada ebook panduan menjahit yang selengkap Panduan Baju Kurung ini.

Tambahan pula segala cara menjahit diterangkan dalam langkah demi langkah yang mudah dan disertakan dengan ilutrasi bergambar bagi memudahkan pemahaman. Bermula dari cara memotong kain sehinggalah ke kemasan terakhir, semua ditunjukkan di dalam ebook Panduan Baju Kurung ini.

Dapatkan cara mudah menjahit baju melayu budak ini sekarang!

Anda boleh mendapatkan cara mudah menjahit baju melayu budak ini dengan hanya memiliki ebook Panduan Baju Kurung ini. Ini kerana semua cara dan kaedah menjahit baju melayu di dalam ebook ini boleh diaplikasikan untuk menjahit baju melayu budak. Hanya yang berbeza adalah pola baju dan ukurannya sahaja.

Kini anda sudah tahu bagaimana cara menjahit baju melayu budak. Sekurang-kurangnya dapatlah menghasilkan baju melayu budak yang cantik dan kemas jika nak dibandingkan dengan baju yang siap dijahit di pasar raya. Penjimatan pun dapat dilaksanakan. Malah mana tahu mungkin dapat pula menambah pendapatan tambahan.

Oleh yang demikian, janganlah berlengah lagi. Jika anda ingin memiliki cara mudah menjahit baju melayu budak ini bolehlah klik link atau banner di bawah ini. Selamat mencuba!

[+] KLIK DISINI – CARA MUDAH MENJAHIT BAJU MELAYU BUDAK

Sila like fanpage kami disini;

[+] Like Fanpage – Ebook Jahit Baju

DON'T FORGET TO SHARE --->
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.