Ceres Negros FC vs JDT Semifinal kedua Zon Asia AFC 2017

Ceres Negros FC vs JDT Semifinal kedua Zon Asia AFC 2017. Ini adalah perlawanan semifinal kedua Zon Asia antara pasukan Johor Darul Ta’zim atau JDT vs Ceres Negros FC dalam Piala AFC 2017. Untuk info, pasukan Ceres Negros FC adalah pasukan dari negara Filipina. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Ceres Negros FC vs JDT Semifinal kedua Zon Asia AFC 2017

VS

Ceres Negros FC vs JDT Semifinal kedua Zon Asia AFC 2017

Ceres Negros FC vs JDT Semifinal kedua Zon Asia AFC 2017

Tarikh : 31hb Mei 2017 (Rabu)

Masa : 8.00 Malam

Tempat : Stadium Panaad, Bacolod City

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Ceres Negros FC ( 2 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT menentang pasukan Ceres Negros FC ini adalah perlawanan semifinal kedua dalam Zon Asia Piala AFC 2017. Pada perlawanan yang lepas, pasukan Ceres Negros FC telah tewas ke atas pasukan JDT dengan jaringan 3 – 2. Walaupun mereka tewas ketika bermain di Stadium Larkin, ini tidak bermakna mereka akan tewas di halaman mereka sendiri nanti kerana beza agregat hanya 1 mata sahaja. Pastinya mereka akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT bagi merapatkan agregat nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Ceres Negros FC serta mempertajamkan lagi bahagian serangan bagi mendapatkan perbezaan agregat yang tinggi ketika bertandang di tempat lawan nanti.

Semoga perlawanan Ceres Negros FC vs JDT Semifinal kedua Zon Asia AFC 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang setaraf untuk level Asia. Jadikanlah sokongan peminat pasukan JDT yang tidak berbelah bagi sebagai motivasi untuk bermain ibarat final. Semoga juga pasukan JDT dapat ke pusingan seterusnya nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Ceres Negros FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.