CIMB Piala Sumbangsih 2020 : JDT vs Kedah FA

CIMB Piala Sumbangsih 2020 : JDT vs Kedah FA. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Cara mudah buat duit di SHOPEE

CIMB Piala Sumbangsih 2020 : JDT vs Kedah FA

VS

CIMB Piala Sumbangsih 2020 : JDT vs Kedah FA

CIMB Piala Sumbangsih 2020 : JDT vs Kedah FA

Tarikh : 28hb Februari 2020 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri*

*Sebarang perubahan venue perlawanan akan diberitahu kemudian.

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV1TV Okey

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 1 )Kedah FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan CIMB Piala Sumbangsih 2020. Pada musim 2020 kali ini, CIMB Group Holdings menjadi penaja utama Liga Malaysia 2020. Ini juga merupakan perlawanan pertama buat pasukan JDT dan Kedah FA dalam jadual CIMB Liga Super 2020.

Pada perlawanan ini, pasukan JDT merupakan juara Liga Super 2019 buat kali keenam berturut-turut. Manakala pasukan Kedah FA merupakan juara Shopee Piala FA 2019.

Pastinya perlawanan CIMB Piala Sumbangsih 2020 ini sengit kerana kali terakhir kedua-dua pasukan ini bertemu adalah pada final Piala Malaysia 2019 yang lepas dimana pasukan JDT berjaya menjulang Piala Malaysia 2019 dengan jaringan 3 – 0. Ketika itu, perlawanan final tersebut diadakan di Stadium Bukit Jalil.

Oleh yang demikian, diharap pasukan JDT haruslah bersedia dari segi mental dan fizikal memandangkan perlawanan kali ini, pasukan Kedah FA pastinya akan cuba menewaskan pasukan JDT dan merampas Piala Sumbangsih 2020. Barisan pertahanan pasukan JDT perlu bertahan dengan baik. Jangan mudah dibolosi awal. Manakala barisan serangan pula perlu mempertajamkan serangan agar mendapat jaringan awal.

Semoga perlawanan CIMB Piala Sumbangsih 2020 : JDT vs Kedah FA ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Diharap juga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT.

Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Impian penyokong hanya ingin membawa Piala Malaysia 2019 pulang ke selatan tanah air. Tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.