Felda United vs JDT Liga Super 2017

Felda United vs JDT Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan kedua puluh satu antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Felda United dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Felda United vs JDT Liga Super 2017VS

Suku akhir kedua JDT vs Melaka United Piala Malaysia 2017

Felda United vs JDT Liga Super 2017

Tarikh : 28hb September 2017 (Khamis)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Shah Alam

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Felda United ( 3 )
VS
JDT ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Felda United ini adalah perlawanan kedua puluh satu buat pasukan JDT dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini adalah perlawanan pelengkap jadual Liga Super 2017 sahaja kerana pasukan JDT telah ditabalkan dengan lebih awal sebagai Juara Liga Super 2017. Untuk info, pasukan JDT berjaya menewaskan pasukan Felda United di Stadium Larkin dalam perlawanan pusingan pertama dengan jaringan 3 – 1. Oleh yang demikian pasukan JDT janganlah mengambil mudah dan memandang rendah kemampuan pasukan Felda United ini kerana pastinya pasukan Felda United akan memantapkan barisan serangan dan pertahanan mereka dalam menghadapi pasukan JDT yang akan bertandang ke stadium iaitu Stadium Shah Alam nanti. Bagi pasukan JDT, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi mengutip 3 mata berharga dan seterusnya memastikan para pemain lebih bersedia.

Semoga perlawanan JDT vs Kelantan FA Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Felda United yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.