Final Piala Malaysia 2017 JDT vs Kedah FA

Final Piala Malaysia 2017 JDT vs Kedah FA . Ini adalah perlawanan final atau perlawanan akhir antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Kedah FA dalam Piala Malaysia 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut;

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Final Piala Malaysia 2017 JDT vs Kedah FA

VS

Final Piala Malaysia 2017 JDT vs Kedah FA

Final Piala Malaysia 2017 JDT vs Kedah FA

Tarikh : 4hb November 2017 (Sabtu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Shah Alam

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 2 )
VS
Kedah FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan final atau perlawanan akhir buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2017. Perlawanan ini adalah perlawanan yang dinanti-nantikan oleh semua penyokong terutamanya penyokong pasukan JDT dan pasukan Kedah FA. Untuk info, pasukan JDT layak ke final Piala Malaysia 2017 dengan menewaskan pasukan Perak FA dan jaringannya 3 Р0. Manakala pasukan Kedah FA berjaya menewaskan pasukan Felda United dengan jaringan 2 Р0. Oleh itu, ini adalah perlawanan yang amat penting buat pasukan JDT kerana pertemuan dengan pasukan Kedah FA di final Piala Malaysia 2017 boleh diibaratkan perlawanan balas dendam pasukan JDT ke atas kekalahan kepada pasukan Kedah FA semasa perlawanan Piala Sumbangsih 2017 pada awal musim 2017 tempoh hari. Bagi pasukan Kedah FA pula, mereka sedang berkira-kira mengumpul piala yang ketiga selepas menjadi johan dalam Piala Sumbangsih 2017 dan Piala FA 2017. Untuk itu, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi mendapat kemenangan dan seterusnya memastikan para pemain lebih bersedia menghadapi pasukan Kedah FA.

Semoga perlawanan final Piala Malaysia 2017 JDT vs Kedah FA ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

4 Replies to “Final Piala Malaysia 2017 JDT vs Kedah FA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.