Final Piala Malaysia 2019 : JDT vs Kedah FA

Final Piala Malaysia 2019 : JDT vs Kedah FA. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Cara mudah buat duit di SHOPEE

Final Piala Malaysia 2019 : JDT vs Kedah FA

VS

Final Piala Malaysia 2019 : JDT vs Kedah FA

Final Piala Malaysia 2019 : JDT vs Kedah FA

Tarikh : 2hb November 2019 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Nasional Bukit Jalil

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV1TV Okey

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 3 )Kedah FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan final atau akhir buat pasukan JDT dalam jadual Piala Malaysia 2019.

Pada perlawanan separuh akhir kedua, pasukan JDT berjaya melangkah ke final dengan menewaskan pasukan Selangor FA dengan jaringan 3 – 0, menjadikan agregat kepada 5 – 1. Manakala pasukan Kedah FA berjaya melayakkan diri ke final dengan menewaskan pasukan Pahang FA dengan agregat 8 – 8 menerusi peraturan gol tempat lawan.

Pastinya final Piala Malaysia 2019 ini sengit kerana kali terakhir kedua-dua pasukan ini bertemu adalah pada final Piala Malaysia 2017 dimana pasukan JDT berjaya menjulang Piala Malaysia 2017 dengan jaringan 2 – 0. Ketika itu, perlawanan final tersebut diadakan di Stadium Shah Alam.

Oleh yang demikian, diharap pasukan JDT haruslah bersedia dari segi mental dan fizikal memandangkan perlawanan final kali ini, pasukan Kedah FA pastinya akan cuba menewaskan pasukan JDT dan merampas kembali Piala Malaysia 2019. Barisan pertahanan pasukan JDT perlu bertahan dengan baik. Jangan mudah dibolosi awal. Manakala barisan serangan pula perlu mempertajamkan serangan agar mendapat jaringan awal.

Semoga perlawanan Final Piala Malaysia 2019 : JDT vs Kedah FA ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Diharap juga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT.

Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Impian penyokong hanya ingin membawa Piala Malaysia 2019 pulang ke selatan tanah air. Tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.