Gamba Osaka vs JDT kelayakan Kejohanan ACL 2017

Gamba Osaka vs JDT kelayakan Kejohanan ACL 2017. Ini adalah perlawanan pusingan ketiga atau yang terakhir pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam kelayakan Kejohanan ACL 2017. Pasukan Gamba Osaka merupakan pasukan dalam Liga Jepun atau J-League. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Gamba Osaka vs JDT kelayakan Kejohanan ACL 2017VS

Gamba Osaka vs JDT kelayakan Kejohanan ACL 2017

Gamba Osaka vs JDT kelayakan Kejohanan ACL 2017

Tarikh : 7hb Februari 2017 (Selasa)

Masa : 7.00 Malam

Tempat : Stadium Bolasepak Suita City

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Gamba Osaka ( 3 )
VS
JDT ( 0 )

#

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Gamba Osaka ini adalah perlawanan pusingan ketiga atau terakhir dalam kelayakan Kejohanan ACL 2017. Untuk info, pasukan JDT layak ke pusingan ketiga setelah menewaskan pasukan Bangkok United dengan penentuan penalti 5-4 selepas terikat dengan jaringan 1-1. Pasukan Gamba Osaka merupakan antara pasukan kuat dalam Liga Jepun. Pernah menjadi juara Liga Jepun 2 kali dan beberapa kali mendapat kedudukan kedua dalam liga. Pasukan Gamba Osaka pernah juga menjadi juara Kejohanan ACL 2008 dengan menewaskan pasukan Adelaide United dengan agregat 5-0. Oleh demikian pasukan Gamba Osaka adalah lawan yang sengit buat pasukan JDT. Pastinya pasukan JDT akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan Gamba Osaka di halaman mereka sendiri walaupun tampak sukar agar dapat melayakkan diri ke Kejohanan ACL 2017.

Semoga perlawanan Gamba Osaka vs JDT kelayakan Kejohanan ACL 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT boleh bersaing dalam kelab-kelab bolasepak Asia bagi musim 2017 ini dan menjadi penanda aras baru dalam liga bolasepak Johor khususnya dan Malaysia amnya. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Gamba Osaka yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.