Global FC vs JDT Piala AFC 2017

Global FC vs JDT Piala AFC 2017. Ini adalah perlawanan keempat antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Global FC dalam Kumpulan F Piala AFC 2017. Untuk info, pasukan Global FC adalah pasukan dari negara Filipina. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Global FC vs JDT Piala AFC 2017

VS

Global FC vs JDT Piala AFC 2017

Global FC vs JDT Piala AFC 2017

Tarikh : 5hb April 2017 (Rabu)

Masa : 7.30 Malam

Tempat : Stadium Memorial Rizal

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

# Link – Live Streaming Fox Sports

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
 
PASUKAN
Global FC ( 3 )
VS
JDT ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Global FC ini adalah perlawanan keempat atau timbal balik pertama dalam Kumpulan F Piala AFC 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan Global FC telah tewas kepada pasukan JDT dengan jaringan yang agak selesa iaitu 4 – 0. Pastinya pasukan Global FC akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi bagi membalas dendam dengan mengalahkan pasukan JDT di laman mereka nanti. Prestasi Global FC di dalam Kumpulan F Piala AFC 2017 yang berada di tangga kedua dimana mereka baru tewas sekali sahaja di tangan pasukan JDT. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Global FC serta jangan melakukan kesilapan mudah terutamanya dibahagian pertahanan nanti.

Semoga perlawanan Global FC vs JDT Piala AFC 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri dan mendapatkan 3 mata yang berharga. Ini juga demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang setaraf untuk level Asia. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Global FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.