Gyeongnam FC vs JDT Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

Gyeongnam FC vs JDT Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Buat duit dengan Shopee

Gyeongnam FC vs JDT Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

VS

Gyeongnam FC vs JDT Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

Gyeongnam FC vs JDT Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

Tarikh : 22hb Mei 2019 (Rabu)

Masa : 6.00 Petang (Waktu Malaysia)

Tempat : Stadium Pusat Bolasepak Changwon

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveFox SportTV9

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
Gyeongnam FC ( 2 )JDT ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Gyeongnam FC ini adalah perlawanan keenam atau timbal balik ketiga atau terakhir dalam jadual Liga Juara-Juara AFC 2019 atau ACL 2019. Untuk info, JDT diletakkan bersama-sama pasukan Kashima Antlers (Jepun), Gyeongnam FC (Korea Selatan) dan Shandong Luneng FC (China) dalam Kumpulan E.

Pada pertemuan yang lepas antara pasukan Gyeongnam FC dan pasukan JDT di Stadium Larkin, pasukan JDT berjaya mengikat pasukan Gyeongnam FC dengan jaringan 1 – 1. Walaupun mendapat keputusan seri, keseluruhan pemain pasukan JDT mempamerkan prestasi yang membanggakan dan menimba pengalaman yang berharga.

Pastinya pasukan JDT perlu lebih bersedia dari segi mental dan fizikal. Ini kerana untuk perlawanan kali ini, mereka akan bermain di Stadium Pusat Bolasepak Changwon. Perlawanan ini juga berlangsung pada bulan Ramadan. Pada masa yang sama juga, pasukan JDT terutamanya pemain bahagian serangan iaitu Diego Luis Santo dan Gonzalo Cabrera serta pemain muda Akhyar Rashid dan Safawi Rashid perlu bekerja keras memastikan pasukan JDT dapat menjaringkan gol. Bahagian pertahanan juga haruslah diberikan perhatian untuk menghadapi serangan pasukan Gyeongnam FC agar tidak mudah dibolosi.

Semoga perlawanan Gyeongnam FC vs JDT Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Semoga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Gyeongnam FC yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.