iPhone 5 meruntum jiwa

iPhone 5 bakal meruntun jiwa peminat setia barangan Apple apabila rekaan terbaru telefon pintar mereka bakal dipasarkan tidak lama lagi.
Tetapi terdapat satu rekaan yang mungkin akan memberi kesan kos kepada pengguna apabila penyambung baru di dalam sistem tersebut tidak sama rekaannya berbanding telefon iPhone yang sebelum ini.
Terdapat bahagian yang dipanggil port pencahayaan, ianya mempunyai bentuk yang lebih kecil dan berbeza dengan iPhone lama, sekaligus menjimatkan bahagian pengecas telefon dan juga jam radio tersedia iPhone yang mana pengguna tetap sudah biasa dengan rekaan tersebut.
Mungkin rekaan ini hanya akan menyakitkan hati sesetengah pihak namun bagi pemilik syarikat yang menjual barang aksesori untuk iPhones dan iPads tidakkah akan mengalami kerugian dengan rekaan baru ini yang ternyata lain ?
“Sebenarnya Apple hanya menguji kesabaran peminat setia kami,”
“Ramai pengguna iPhone yang memiliki aksesori yang berbeza dengan sistem lama, oleh yang demikian rekaan ini akan lebih adil dimana bagi mereka yang mahukan aksesori telefon pintar ini harus membeli semula dengan harga yang sedikit berbeza.” Ujar presiden Alekstra, Encik Tero Kuittinen.- sumber dari yahoo
Hmmm…..tapi kalau dapat pakai best jugak………hihihihi

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.