JDT

JDT vs Boeung Ket Angkor FC Piala AFC 2017

JDT vs Boeung Ket Angkor FC Piala AFC 2017. Ini adalah perlawanan pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Boeung Ket Angkor FC dalam Kumpulan F Piala AFC 2017. Untuk info, pasukan Boeung Ket angkor FC adalah pasukan dari negara Kemboja. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Boeung Ket Angkor FC Piala AFC 2017

VS

JDT vs Boeung Ket Angkor FC Piala AFC 2017

JDT vs Boeung Ket Angkor FC Piala AFC 2017

Tarikh : 21hb Februari 2017 (Selasa)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 3 )
VS
Boeung Ket Angkor FC ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Boeung Ket Angkor FC ini adalah perlawanan pertama dalam Kumpulan F Piala AFC 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana kedua-dua pasukan tidak pernah bertemu sebelum ini. Pastinya pasukan Boeung Ket Angkor FC akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di stadium keramat iaitu Stadium Larkin nanti. Reputasi pasukan Boeung Ket Angkor FC tidak boleh diambil mudah kerana mereka telah menjadi juara Liga Kemboja sebanyak 2 kali iaitu pada tahun 2012 dan tahun 2016. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Boeung Ket Angkor FC serta jangan melakukan kesilapan mudah terutamanya dibahagian pertahanan nanti.

Semoga perlawanan JDT vs Boeung Ket Angkor FC Piala AFC 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang setaraf untuk level Asia. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Boeung Ket Angkor FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Part time blogger dari Johor Bahru. Sebarang pertanyaan, review atau advertorial dan jemputan event, sila emel ke baretta79@gmail.com / menu Hubungi Aku.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.