JDT vs Ceres Negros FC Semifinal pertama Zon Asia AFC 2017

JDT vs Ceres Negros FC Semifinal pertama Zon Asia AFC 2017. Ini adalah perlawanan semifinal pertama Zon Asia antara pasukan Johor Darul Ta’zim atau JDT vs Ceres Negros FC dalam Piala AFC 2017. Untuk info, pasukan Ceres Negros FC adalah pasukan dari negara Filipina. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Ceres Negros FC Semifinal pertama Zon Asia AFC 2017

VS

JDT vs Ceres Negros FC Semifinal pertama Zon Asia AFC 2017

JDT vs Ceres Negros FC Semifinal pertama Zon Asia AFC 2017

Tarikh : 17hb Mei 2017 (Rabu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 3 )
VS
Ceres Negros FC ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT menentang pasukan Ceres Negros FC ini adalah perlawanan semifinal pertama dalam Zon Asia Piala AFC 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana kedua-dua pasukan ini belum pernah bertemu sebelum ini. Untuk info pasukan Ceres Negros FC menjadi naib johan dalam United Football League sebanyak 2 kali berturut-turut iaitu pada tahun 2015 dan 2016. Dalam Piala AFC 2017 pula, pasukan Ceres Negros FC menjadi juara Kumpulan G. Oleh itu kemampuan pasukan Ceres Negros FC tidak boleh dipandang rendah dan mampu memberikan saingan sengit buat pasukan JDT. Pastinya mereka akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di stadium keramat Stadium Larkin nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Ceres Negros FC serta mempertajamkan lagi bahagian serangan bagi mendapatkan kelebihan gol untuk bertandang di tempat lawan nanti.

Semoga perlawanan JDT vs Ceres Negros FC Semifinal pertama Zon Asia AFC 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang setaraf untuk level Asia. Jadikan kekalahan kepada pasukan Global FC sebagai pengalaman berguna nanti. Macam-macam boleh berlaku jika terlalu yakin dan ambil mudah. Semoga juga pasukan JDT dapat ke pusingan seterusnya nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Ceres Negros FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.