JDT vs Felda United CIMB Liga Super 2020

JDT vs Felda United CIMB Liga Super 2020. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Rahsia temuduga KERAJAAN dibongkar!

JDT vs Felda United CIMB Liga Super 2020

VS

JDT vs Felda United CIMB Liga Super 2020

JDT vs Felda United CIMB Liga Super 2020

Tarikh : 14hb Mac 2020 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV1TV Okey

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 1 )Felda United ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan PDRM FA ini adalah perlawanan keempat buat pasukan JDT dalam jadual CIMB Liga Super 2020.

Sedia maklum, Felda United adalah satu pasukan yang agak kuat pada musim-musim terdahulu. Tetapi pada musim 2020 ini, permainan mereka agak goyah. Setakat ini Felda United menghuni di tangga ke lapan CIMB Liga Super 2020 (selepas 2 perlawanan, artikel ini ditulis). Walaubagaimanapun, masih terlalu awal untuk menilai prestasi pasukan Felda United. Mungkin mereka belum menemui rentak perlawanan dan keserasian lagi.

Pastinya perlawanan kali ini sengit kerana pasukan Felda United memang sentiasa memberikan saingan hebat kepada pasukan JDT. Dibarisi dengan pemain yang hebat seperti bekas pemain JDT iaitu Jasazrin Jamaluddin sebagai pemain tengah yang baik. Diharap pasukan JDT haruslah bersedia dari segi mental dan fizikal. Barisan pertahanan pasukan JDT perlu bertahan dengan baik. Jangan buat kesilapan mudah dan jangan cepat dibolosi awal. Manakala barisan serangan pula perlu mempertajamkan serangan agar mendapat jaringan awal.

Semoga perlawanan antara pasukan JDT vs Felda United ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Diharap juga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT.

Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Felda United yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.