JDT vs Gyeongnam FC Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

JDT vs Gyeongnam FC Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Buat duit dengan Shopee

JDT vs Gyeongnam FC Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

VS

JDT vs Gyeongnam FC Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

JDT vs Gyeongnam FC Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019

Tarikh : 12hb Mac 2019 (Selasa)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveFox SportTV9

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 1 )TGyeongnam FC ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Gyeongnam FC ini adalah perlawanan kedua dalam jadual Liga Juara-Juara AFC 2019 atau ACL 2019. Untuk info, JDT diletakkan bersama-sama pasukan Kashima Antlers (Jepun), Gyeongnam FC (Korea Selatan) dan Shandong Luneng (China) dalam Kumpulan E.

Ini adalah kali pertama buat pasukan JDT dari Malaysia khasnya dan dari Asia Tenggara umumnya dapat bermain di dalam kejohanan besar seperti ini. Pasukan Gyeongnam FC ini merupakan Juara dalam Liga Korea 2 (Liga K 2) pada musim 2017 dan dinaikkan ke Liga Korea 1 (Liga K 1) pada musim 2018. Walaupun pasukan Gyeongnam FC ini tidak pernah bermain di dalam mana-mana liga AFC mahupun ACL, tidak semestinya kekuatan pasukan ini boleh diambil mudah.

Pastinya pasukan JDT perlu lebih bersedia dari segi mental dan fizikal kerana untuk perlawanan kali ini, mereka bermain di Stadium Larkin. Pada masa yang sama juga, pasukan JDT terutamanya pemain bahagian serangan iaitu Mauricio Nascimento, Diego Luis Santo dan Gonzalo Cabrera serta pemain muda Akhyar Rashid dan Safawi Rashid perlulah bekerja keras memastikan pasukan JDT dapat menjaringkan gol. Bahagian pertahanan juga haruslah diberikan perhatian untuk menghadapi serangan pasukan Gyeongnam FC nanti.

Semoga perlawanan JDT vs Gyeongnam FC Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Semoga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Gyeongnam FC yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.