JDT vs Kedah FA Liga Super 2016

JDT vs Kedah FA Liga Super 2016. Ini adalah perlawanan ketiga belas pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim atau yang kedua dalam pusingan kedua Liga Super 2016. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Kedah FA Liga Super 2016VS

JDT vs Kedah FA Liga Super 2016

JDT vs Kedah FA Liga Super 2016

Tarikh : 16hb Julai 2016 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hasan Yunos, Larkin.

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
Server 1
Server 2
Server 3

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 5 )
VS
Kedah FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan yang ketiga belas dalam Liga Super 2016. Pasukan Kedah merupakan antara pasukan yang prestasinya agak baik dalam musim 2016. Pasukan Kedah juga telah berjaya menewaskan pasukan JDT  dalam pertemuan pertama separuh akhir Piala FA 2016 yang lepas tetapi tewas dalam pertemuan di separuh akhir kedua Piala FA 2016. Ini juga bermakna pasukan Kedah tidak boleh dipandang rendah. Pastinya pasukan Kedah FA akan cuba bangkit dan cuba mendapatkan 3 mata di stadium keramat Larkin nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, pastinya ingin memburu kemenangan disini dan mengekalkan rekod tanpa kalah dalam musim 2016.

Semoga perlawanan JDT vs Kedah FA Liga Super 2016 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh bagi mencapai impian menjadi Juara Liga Super 2016 kali ketiga dapat dicapai. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan di sana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.