JDT vs Kedah FA Piala Malaysia 2018

JDT vs Kedah FA Piala Malaysia 2018. Ini adalah perlawanan kedua antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Kedah FA dalam Piala Malaysia 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Kedah FA Piala Malaysia 2018

VS

JDT vs Kedah FA Piala Malaysia 2018

 

JDT vs Kedah FA Piala Malaysia 2018

Tarikh : 10hb Ogos 2018 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 5 )
VS
Kedah FA ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan kedua buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2018. Untuk info, pasukan Kedah FA juga diundi dalam satu Kumpulan C bersama dengan JDT selain MIFA dan Kelantan FA pasukan dalam Piala Malaysia 2018. Pasukan Kedah FA ini tidak boleh dipandang rendah oleh pasukan JDT. Ini kerana walaupun mereka berada di kedudukan keenam Liga Super 2018, pemain pasukan Kedah FA mempunyai pengalaman yang banyak dalam Piala Malaysia ini. Oleh yang demikian, strategi dan taktikal haruslah mantap bagi menembusi pertahanan pasukan Kedah FA kerana mereka pastinya akan bermain bermati-matian untuk menewaskan pasukan JDT. Lagipun ini adalah perlawanan kedua ini diadakan di Stadium Larkin buat pasukan JDT dan pastinya mereka tidak ingin lagi tewas buat kali kedua.

Semoga perlawanan JDT vs Kedah FA Piala Malaysia 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Harapan penyokong JDT adalah membawa pulang piala berprestij ini ke bumi Johor nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

SHARE IF YOU CARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.