JDT vs Kedah FA Piala Sumbangsih 2017

JDT vs Kedah FA Piala Sumbangsih 2017. Ini adalah perlawanan pembukaan pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim atau yang pertama dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Kedah FA Piala Sumbangsih 2017VS

JDT vs Kedah FA Piala Sumbangsih 2017

JDT vs Kedah FA Piala Sumbangsih 2017

Tarikh : 20hb Januari 2017 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hasan Yunos, Larkin.

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
Server 1
Server 2
Server 3

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 1 )
VS
Kedah FA ( 1 )

#Kedah menang Piala Sumbangsih 2017 dengan penentuan penalti 5-4

[+] Cara buat roti bun lembut!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan yang pertama dan pembukaan dalam Liga Super 2017. Pasukan Kedah merupakan antara pasukan yang menjadi juara Piala Malaysia dalam musim 2016. Prestasi pasukan Kedah pada musim lepas amat baik dengan para pemain termasuk pemain importnya yang baru. Ini juga bermakna pasukan Kedah tidak boleh dipandang rendah. Pastinya pasukan Kedah FA akan cuba mencapai sasaran piala ‘treble’ yang dilaung-laungkan dalam media massa tempoh hari. Manakala bagi pasukan JDT pula, pastinya ingin memburu kemenangan pertamanya di Stadium Larkin dan mengekalkan kesinambungan rekod tanpa kalah di gelanggang sendiri dalam musim 2016.

Semoga perlawanan JDT vs Kedah FA Piala Sumbangsih 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh bagi menjaga reputasi selaku menjadi juara Liga Super hatrik 3 tahun berturut-turut. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan di sana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.