JDT vs Kelantan FA Liga Super 2018

JDT vs Kelantan FA Liga Super 2018. Ini adalah perlawanan kedua puluh antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Kelantan FA dalam Liga Super 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

 

JDT vs Kelantan FA Liga Super 2018

VS

JDT vs Kelantan FA Liga Super 2018

JDT vs Kelantan FA Liga Super 2018

Tarikh : 20hb Julai 2018 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 4 )
VS
Kelantan FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kelantan FA ini adalah perlawanan kedua puluh buat pasukan JDT dalam Liga Super 2018. Walaupun perlawanan menentang pasukan Kelantan FA ini sekadar pelengkap jadual. Mereka mampu membuat serangan dan kejutan buat pasukan JDT. Oleh yang demikian pasukan JDT haruslah berwaspada dan jangan memandang rendah keupayaan pasukan Kelantan FA ini. Pasukan Kelantan FA pastinya akan mengerahkan segala kemampuannya baik dari segi taktikal mahupun fizikal untuk menghadapi pasukan JDT ini nanti. Bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik di bahagian serangan dan pertahanan bagi mengutip 3 mata lagi. Walaupun pasukan JDT telah berjaya menjadi juara Liga Super 2018 lebih awal, konsistensi pemain dan keseluruhan pasukan perlulah dijaga. Lagipun kali ini perlawanan diadakan di Stadium Larkin.

Semoga perlawanan JDT vs Kelantan FA Liga Super 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Kelantan FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

P/s – Majlis meraikan kemenangan pasukan JDT sebagai juara Liga Super 2018 kali ke 5 akan diadakan di Dataran Bandaraya Johor Bahru selepas tamatnya perlawanan ini.

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.