JDT vs Magwe FC Piala AFC 2017

JDT vs Magwe FC Piala AFC 2017. Ini adalah perlawanan keenam atau yang terakhir antara pasukan Johor darul Ta’zim atau JDT vs Magwe FC dalam Kumpulan F Piala AFC 2017. Untuk info, pasukan Magwe FC adalah pasukan dari negara Myanmar. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Magwe FC Piala AFC 2017

VS

JDT vs Magwe FC Piala AFC 2017

JDT vs Magwe FC Piala AFC 2017

Tarikh : 3hb Mei 2017 (Rabu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 3 )
VS
Magwe FC ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT menentang pasukan Magwe FC ini adalah perlawanan keeenam atau yang terakhir dalam Kumpulan F Piala AFC 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana kedua-dua pasukan ini terikat dengan jaringan 1 – 1. Pastinya pasukan Magwe FC akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di stadium keramat Stadium Larkin. Prestasi pasukan Magwe FC juga tidak boleh diambil mudah kerana mereka telah menjadi juara Piala MFF 2016 dengan menewaskan pasukan Yangon United. Menduduki tempat ketiga dalam Liga Kebangsaan Myanmar pada musim lepas bermakna pasukan Magwe FC berupaya memberikan saingan yang sengit buat pasukan JDT. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Magwe FC serta mempertajamkan lagi bahagian serangan bagi mengutip 3 mata penuh nanti.

Semoga perlawanan JDT vs Magwe FC Piala AFC 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang setaraf untuk level Asia. Jadikanlah kekecewaan gagal layak ke separuh akhir Piala FA 2017 sebagai pengajaran. Semoga juga pasukan JDT dapat ke pusingan seterusnya nanti. Macam-macam boleh berlaku jika terlalu yakin dan ambil mudah. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Magwe FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.