JDT vs Melaka United Liga Super 2017

JDT vs Melaka United Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan kesembilan antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Melaka United dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Melaka United Liga Super 2017

VS

JDT vs Melaka United Liga Super 2017

JDT vs Melaka United Liga Super 2017

Tarikh : 9hb April 2017 (Ahad)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 7 )
VS
Melaka United ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Melaka United ini adalah perlawanan kesembilan buat pasukan JDT dalam Liga Super 2017. Apabila Juara Liga Super musim 2016 bertemu dengan Juara Liga Perdana musim 2016 ini, pastinya satu perlawanan yang menarik yang dapat anda saksikan nanti. Namun dengan prestasi pasukan Melaka United yang terumbang ambing dalam saingan Liga Super 2017 ini akan memberi kelebihan buat pasukan JDT. Lebih-lebih lagi pasukan JDT yang akan bermain di laman sendiri iaitu Stadium Larkin. Pastinya pasukan Melaka United akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di stadium keramat nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Melaka United seterusnya mengekalkan 3 mata berharga bagi mendapatkan kedudukan terbaik di dalam Liga Super 2017 nanti.

Semoga perlawanan JDT vs Melaka United Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Melaka United yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.