JDT vs MIFA Piala Malaysia 2018

JDT vs MIFA Piala Malaysia 2018. Ini adalah perlawanan pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan MIFA dalam Piala Malaysia 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

 

 

JDT vs MIFA Piala Malaysia 2018

VS

JDT vs MIFA Piala Malaysia 2018

JDT vs MIFA Piala Malaysia 2018

Tarikh : 5hb Ogos 2018 (Ahad)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 1 )
VS
MIFA ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan MIFA ini adalah perlawanan pertama buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2018. Untuk info, pasukan MIFA diundi dalam satu Kumpulan C bersama dengan JDT selain Kedah FA dan Kelantan FA pasukan dalam Piala Malaysia 2018. Pasukan MIFA ini tidak boleh dipandang rendah oleh pasukan JDT. Ini kerana mereka berada di kedudukan ketiga Liga Perdana 2018 dan dilatih oleh jurulatih berpengalaman iaitu K. Devan. Dalam perlawanan Liga Perdana 2018, pasukan MIFA menang sebanyak 9 kali, seri sebanyak 5 kali dan tewas hanya sebanyak 6 kali sahaja. Oleh yang demikian, strategi dan taktikal haruslah mantap bagi menembusi pertahanan pasukan MIFA kerana mereka pastinya akan bermain bermati-matian untuk menewaskan pasukan JDT. Lagipun ini adalah perlawanan pembukaan Piala Malaysia 2018 yang diadakan di Stadium Larkin buat pasukan JDT bagi musim 2018.

Semoga perlawanan JDT vs MIFA Piala Malaysia 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Harapan penyokong JDT adalah membawa pulang piala berprestij ini ke bumi Johor nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong MIFA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

SHARE IF YOU CARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.