JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018

JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018 . Ini adalah perlawanan pusingan kedua antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Muangthong United dalam kelayakan AFC Champions League 2018 atau Piala ACL 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut;

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018

VS

JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018

JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018

Tarikh : 23hb Januari 2018 (Selasa)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium SCG, Thailand

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 2 )
VS
Muangthong United ( 5 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Muangthong United ini adalah perlawanan pusingan kedua bagi kelayakan Piala ACL 2018. Perlawanan yang dalam format kalah mati ini adalah perlawanan yang dinanti-nantikan oleh semua penyokong terutamanya penyokong pasukan JDT dan pasukan Muangthong United. Ini kerana kedua-dua pasukan ini pernah bertemu sebelum ini pada perlawanan yang sama tahun 2016, dimana pasukan JDT tewas dengan penentuan sepakan penalti 3 Р0. Untuk info, pasukan Muangthong United merupakan naib juara Liga Perdana Thailand 2017. Untuk itu, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi mendapat kemenangan dan seterusnya layak ke pusingan seterusnya serta memastikan para pemain lebih bersedia menghadapi pasukan Muangthong United ini.

Semoga perlawanan JDT vs Muangthong United pusingan kedua kelayakan Piala ACL 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong yang JDT sudah bersedia. Dengan kehadiran semula pemain import lama seperti Hariss Haron, Luciano Figueroa dan Jorge Pereyra Diaz serta pemain naturalisasi baru La’Vere Corbin Ong¬†dan tidak lupa juga pemain tempatan muda baru iaitu Adam Nor Azlin dan Syamer Kutty Abba dapat menguatkan lagi pasukan JDT untuk perlawanan ini juga perlawanan seterusnya. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Muangthong United yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.