JDT vs Pahang FA Liga Super 2017

JDT vs Pahang FA Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan ketujuh antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Pahang FA dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Pahang FA Liga Super 2017

VS

JDT vs Pahang FA Liga Super 2017

JDT vs Pahang FA Liga Super 2017

Tarikh : 3hb Mac 2017 (Jumaat)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 3 )
VS
Pahang FA ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Pahang FA ini adalah perlawanan yang ketujuh buat pasukan JDT dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan Pahang FA mempunyai prestasi yang amat baik pada musim ini. Mereka kini berada di kedudukan tangga ke 2 dalam carta Liga Super 2017 di belakang pasukan Kedah FA. Pastinya pasukan Pahang FA akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di stadium keramat iaitu Stadium Larkin nanti. Baru-baru ini mereka telah mengalahkan pasukan Penang FA dengan jaringan yang amat besar iaitu 6 – 1. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Pahang FA serta jangan leka terutamanya dibahagian pertahanan dan juga bahagian tengah haruslah lebih kreatif nanti.

Semoga perlawanan JDT vs Pahang FA Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Pahang FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

 

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.