JDT vs Penang FA Liga Super 2016

JDT vs Penang FA Liga Super 2016. Ini adalah perlawanan kesepuluh pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam Liga Super 2016. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Penang FA Liga Super 2016VS

JDT vs Penang FA Liga Super 2016

JDT vs Penang FA Liga Super 2016

Tarikh : 6hb Mei 2016 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin.

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
Server 1
Server 2
Server 3

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 1 )
VS
Penang FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Penang FA ini adalah perlawanan yang kesepuluh dalam Liga Super 2016. Pasukan Penang FA merupakan antara pasukan yang prestasinya agak baik dalam musim 2015 dimana telah berjaya naik ke Liga Super 2016. Selepas 9 perlawanan dalam Liga Super 2016, pasukan Kedah FA berjaya mendapat 1 kemenangan, 3 seri dan hanya 5 tewas. Ini sudah pastinya pasukan Penang FA akan cuba bangkit dan cuba mendapatkan 3 mata di stadium Larkin nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, pastinya ingin memburu kemenangan di tempat sendiri dan mengekalkan rekod tanpa kalah dalam musim 2016.

Semoga perlawanan JDT vs Penang FA Liga Super 2016 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh bagi mencapai impian menjadi Juara Liga Super 2016 kali ketiga dapat dicapai. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan di sana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Penang FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.