JDT vs Perak FA Liga Super 2017

JDT vs Perak FA Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan kelapan belas antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Perak FA dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Perak FA Liga Super 2017VS

JDT vs Perak FA Liga Super 2017

JDT vs Perak FA Liga Super 2017

Tarikh : 26hb Julai 2017 (Rabu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 2 )
VS
Perak FA ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Perak FA ini adalah perlawanan yang kelapan belas buat pasukan JDT dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan JDT akan cuba membalas dendam di atas kekalahan pasukan mereka di Stadium Perak pada perlawanan pusingan pertama tempoh hari. Walaupun pasukan Perak FA kini berada di kedudukan keenam dalam carta Liga Super 2017, pastinya pasukan Perak FA akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% dan bangkit bagi mengalahkan pasukan JDT buat kali ke 2. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Perak FA serta jadikan kemenangan ke atas pasukan T-Team FC dalam perlawanan baru-baru sebagai sebagai motivasi untuk menjarakkan mata bagi menjuarai Liga Super 2017.

Semoga perlawanan JDT vs Perak FA Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Perak FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.