JDT vs Perak Piala Malaysia 2016

JDT vs Perak Piala Malaysia 2016. Ini adalah perlawanan keempat pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam Piala Malaysia 2016. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Perak Piala Malaysia 2016VS

JDT vs Perak Piala Malaysia 2016

JDT vs Perak Piala Malaysia 2016

Tarikh : 10hb Ogos 2016 (Rabu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 1 )
VS
Perak ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Perak ini adalah perlawanan yang keempat dalam Piala Malaysia 2016. Pasukan Perak merupakan antara pasukan yang kuat dalam musim 2016. Pada pertemuan sebelum ini, pasukan Perak berjaya menewaskan pasukan JDT dengan jaringan 3-0. Ini sudah pasti pasukan Perak akan cuba menjadikan perlawanan ini sebagai motivasi bagi menewaskan JDT di stadium keramat Stadium Larkin nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, tidak mengira sama ada skuad utama atau skuad kedua yang diturunkan, kekebalan stadium keramat ‘Larkin’ mesti dipertahankan.

Semoga perlawanan JDT vs Perak Piala Malaysia 2016 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh walaupun Piala Malaysia bukanlah sasaran pasukan. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan di sana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Perak yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

SHARE IF YOU CARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.