JDT vs PJ City Liga Super 2019

JDT vs PJ City Liga Super 2019. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Cara mudah buat duit di Shoppee

JDT vs PJ City Liga Super 2019

VS

JDT vs PJ City Liga Super 2019

JDT vs PJ City Liga Super 2019

Tarikh : 10hb Julai 2019 (Rabu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV3TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 0 )PJ City ( 1 )

#Perlawanan ditunda akibat masalah kesihatan dan keselamatan para pemain dan pasukan. Dijangka akan bermain pada 16hb Julai 2019 ini. Harap maklum.

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan PJ City ini adalah perlawanan kedua puluh buat pasukan JDT dalam jadual Liga Super 2019. Pada pertemuan pertama, pasukan PJ City hanya tewas tipis di tangan pasukan JDT dengan jaringan 1 – 0. Ini bermakna mereka bukanlah pasukan yang boleh dipandang enteng. Kedudukan mereka di tangga ke 8 Liga Super 2019 bukanlah ukuran sebenar prestasi mereka. Pasti kali ini pasukan PJ City cuba mendapatkan sekurang-kurangnya 1 mata bila bertemu di Stadium Larkin nanti.

Bahagian kejurulatihan pasukan JDT haruslah merangka strategi terbaik di bahagian pertahanan yang nampak ampuh apabila menerima serangan balas yang pantas terutamanya pemain penyerang import lawan yang pantas. Ini kerana, terdapat kekosongan di barisan pertahanan yang ditinggalkan oleh pemain JDT apabila membuat serangan dan pasti akan memberikan masalah besar nanti. Oleh itu, demi mempertahankan rekod tanpa kalah pasukan JDT di dalam Liga Super 2019 ini, mereka mestilah memenangi perlawanan ini dan mendapat 3 mata penuh.

Semoga perlawanan antara pasukan JDT vs PJ City Liga Super 2019 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Semoga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong PJ City yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

One Reply to “JDT vs PJ City Liga Super 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.