JDT vs PKNS FC Liga Super 2018

JDT vs PKNS FC Liga Super 2018. Ini adalah perlawanan keenam antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan PKNS FC dalam jadual Liga Super 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

 

JDT vs PKNS FC Liga Super 2018

VS

JDT vs PKNS FC Liga Super 2018

 

JDT vs PKNS FC Liga Super 2018

Tarikh : 14hb April 2018 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 3 )
VS
PKNS FC ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan PKNS FC ini adalah perlawanan keenam buat pasukan JDT dalam jadual Liga Super 2018. Perlawanan ini amat penting buat pasukan JDT selepas tewas kepada pasukan Persija Jakarta dalam Piala AFC 2018 tempoh hari. Kedudukan pasukan PKNS FC yang kini berada di tangga ketiga carta Liga Super 2018 menunjukkan yang mereka bukanlah lawan yang mudah. Oleh yang demikian pasukan JDT haruslah berwaspada dan jangan memandang rendah keupayaan pasukan PKNS FC ini. Pasukan PKNS FC pastinya akan mengerahkan segala kemampuannya baik dari segi taktikal mahupun fizikal untuk menghadapi pasukan JDT nanti. Bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi terutamanya dibahagian serangan dan pertahanan bagi mengutip 3 mata berharga. Seterusnya memastikan kedudukan selesa buat pasukan JDT di carta Liga Super 2018.

Semoga perlawanan JDT vs PKNS FC Liga Super 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang bersungguh-sungguh. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong PKNS FC yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.