JDT vs Sarawak FA Liga Super 2017

JDT vs Sarawak FA Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan keenam belas antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Sarawak FA dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Sarawak FA Liga Super 2017

VS

JDT vs Sarawak FA Liga Super 2017

JDT vs Sarawak FA Liga Super 2017

Tarikh : 15hb Julai 2017 (Sabtu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 3 )
VS
Sarawak FA ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Sarawak FA ini adalah perlawanan yang keenam belas buat pasukan JDT dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan Sarawak FA akan cuba mendapatkan sekurang-kurangnya satu mata di Stadium Larkin nanti. Walaupun kini berada di kedudukan tangga kesepuluh dalam carta Liga Super 2017, pastinya pasukan Sarawak FA akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% dan bangkit bagi mengalahkan pasukan JDT. Tetapi inilah bolasepak. Apa pun boleh terjadi jika tidak berwaspada dan leka. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Sarawak FA serta jadikan kemenangan ke atas pasukan Pahang FA pada perlawanan minggu lalu sebagai motivasi. Harus diingatkan bahawa pasukan JDT kini hanya tinggal satu piala sahaja yang ingin dipertahankan iaitu Juara Liga Super 2017.

Semoga perlawanan JDT vs Sarawak FA Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Sarawak FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

SHARE IF YOU CARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.