JDT vs Sarawak FA Piala Malaysia 2017

JDT vs Sarawak FA Piala Malaysia 2017. Ini adalah perlawanan pertama antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Sarawak FA dalam Piala Malaysia 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Sarawak FA Piala Malaysia 2017

VS

JDT vs Sarawak FA Piala Malaysia 2017

JDT vs Sarawak FA Piala Malaysia 2017

Tarikh : 4hb Julai 2017 (Selasa)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 4 )
VS
Sarawak FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Sarawak FA ini adalah perlawanan yang pertama buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2017. Untuk info, pasukan JDT diletakkan bersama-sama pasukan Selangor FA, Terengganu FA dan Sarawak FA di dalam Kumpulan D, Piala Malaysia 2017. Walaupun kini berada di kedudukan tangga kesepuluh dalam carta Liga Super 2017, pastinya pasukan Sarawak FA akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% dan bangkit bagi mengalahkan pasukan JDT. Pasukan Sarawak berjaya mengalahkan pasukan Kelantan FA pada perlawanan yang lepas dengan jaringan 2 – 0. Ini bermakna pasukan Sarawak tidak boleh diambil mudah. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Sarawak FA serta jadikan kemenangan ke atas pasukan Penang FA pada perlawanan yang lepas sebagai motivasi. Dengan taktikal baru dibawah kendalian Ketua Jurulatih baru pasukan JDT iaitu Ulisses Morais, maka perlawanan menentang pasukan Sarawak ini haruslah menjadi medan ujian buat pasukan JDT nanti.

Semoga perlawanan JDT vs Sarawak FA Piala Malaysia 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Sarawak FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.