JDT vs Suwon Samsung Bluewings Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2020

JDT vs Suwon Samsung Bluewings Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2020. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Cara mudah buat duit di SHOPEE

JDT vs Suwon Samsung Bluewings Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2020

VS

JDT vs Suwon Samsung Bluewings Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2020

JDT vs Suwon Samsung Bluewings Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2020

Tarikh : 3hb Mac 2020 (Selasa)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri*

*Sebarang perubahan venue perlawanan akan diberitahu kemudian.

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV1TV Okey

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 2 )Suwon Samsung Bluewings ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Suwon Samsung Bluewings ini adalah perlawanan kedua dalam Kumpulan G Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2020.

Pada perlawanan pertama, pasukan JDT telah tewas kepada pasukan Vissel Kobe dari Jepun dengan jaringan 5 berbalas 1. Pada kali ini, mereka akan berdepan dengan pasukan dari Korea Selatan pula iaitu Suwon Samsung Bluewings yang pernah menjadi juara Liga ACL musim 2001 dan 2002.

Pastinya pada perlawanan ini, pasukan JDT tidak mahu lagi tewas. Memandangkan perlawanan kali ini diadakan di laman sendiri, iaitu di Stadium Sultan Ibrahim Larkin. Aura semangat juang stadium Larkin amatlah diperlukan bagi perlawanan ini.

Oleh yang demikian, diharap pasukan JDT haruslah bersedia dari segi mental dan fizikal. Barisan pertahanan pasukan JDT perlu bertahan dengan baik. Jangan mudah dibolosi awal. Manakala barisan tengah dapat menghantar bola dengan baik. Jentera serangan pula perlu mempertajamkan serangan agar mendapat jaringan awal.

Semoga perlawanan JDT vs Suwon Samsung Bluewings Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2020 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Diharap juga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT.

Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Suwon Samsung Bluewings yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.