JDT vs Terengganu FA Piala Malaysia 2017

JDT vs Terengganu FA Piala Malaysia 2017. Ini adalah perlawanan kelima atau timbal balik kedua antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Terengganu FA dalam Piala Malaysia 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs Terengganu FA Piala Malaysia 2017VS

JDT vs Terengganu FA Piala Malaysia 2017

JDT vs Terengganu FA Piala Malaysia 2017

Tarikh : 1hb Ogos 2017 (Selasa)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 5 )
VS
Terengganu FA ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Terengganu FA ini adalah perlawanan kelima atau timbal balik kedua buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2017. Untuk info, pasukan JDT diletakkan bersama-sama pasukan Selangor FA, Terengganu FA dan Sarawak FA di dalam Kumpulan D, Piala Malaysia 2017. Walaupun pasukan JDT berjaya mendapatkan keputusan seri dengan pasukan Terengganu FA pada perlawanan kedua dengan jaringan 0 – 0, janganlah mengambil mudah dan memandang rendah kemampuan pasukan Terengganu FA ini. Pastinya pasukan Terengganu FA akan memantapkan barisan serangan dan pertahanan mereka dalam menghadapi pasukan JDT yang akan bermain di Stadium Larkin nanti. Bagi pasukan JDT, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi mengutip 3 mata berharga dalam menjarakkan mata antara pasukan yang lain terutamanya pasukan Selangor FA yang berjaya memintas pasukan JDT dalam Kumpulan D Piala Malaysia 2017.

Semoga perlawanan JDT vs Terengganu FA Piala Malaysia 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Terengganu FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.