JDT vs UITM FC CIMB Liga Super 2020

JDT vs UITM FC CIMB Liga Super 2020. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Rahsia temuduga KERAJAAN dibongkar!

JDT vs UITM FC CIMB Liga Super 2020

VS

JDT vs UITM FC CIMB Liga Super 2020

JDT vs UITM FC CIMB Liga Super 2020

Tarikh : 7hb Mac 2020 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Sultan Ibrahim, Iskandar Puteri

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV1TV Okey

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 2 )UITM FC ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan UITM FC ini adalah perlawanan kedua buat pasukan JDT dalam jadual CIMB Liga Super 2020.

Pasukan UITM FC bukanlah satu pasukan yang boleh dipandang remeh. Pada musim 2019, pasukan UITM FC menduduki tangga ke 5 dalam Liga Perdana 2019. UITM FC juga dinaikkan pangkat ke Liga Super 2019 secara automatik disebabkan pasukan PKNS FC kini menjadi pasukan simpanan kepada Selangor FA. Manakala pasukan JDT II dan Terengganu FC II yang terus kekal di dalam saingan Liga Perdana dan sebagai feeder club.

Pastinya perlawanan ini sengit kerana pasukan UITM FC sentiasa memberikan saingan hebat kepada pasukan JDT sebagaimana semasa pertemuan di dalam saingan Piala Malaysia 2019. Oleh yang demikian, diharap pasukan JDT haruslah bersedia dari segi mental dan fizikal. Barisan pertahanan pasukan JDT perlu bertahan dengan baik. Jangan buat kesilapan mudah dan jangan cepat dibolosi awal. Manakala barisan serangan pula perlu mempertajamkan serangan agar mendapat jaringan awal.

Semoga perlawanan JDT vs UITM FC CIMB Liga Super 2020 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Diharap juga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT.

Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong UITM FC yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.