JDT vs UITM FC Piala FA 2017

JDT vs UITM FC Piala FA 2017. Ini adalah perlawanan pusingan ketiga antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan UITM FC dalam Piala FA 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

JDT vs UITM FC Piala FA 2017

VS

JDT vs UITM FC Piala FA 2017

JDT vs UITM FC Piala FA 2017

Tarikh : 11hb Mac 2017 (Sabtu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
JDT ( 4 )
VS
UITM FC ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan UITM FC ini adalah perlawanan pusingan ketiga buat pasukan JDT dalam Piala FA 2017 setelah melepasi pusingan kedua tempoh hari. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan UITM FC walaupun tidak menyerlah dalam perlawanan Liga Perdana 2017, namun pasukan UITM FC telah berjaya menewaskan pasukan ATM FC dalam pusingan kedua Piala FA 2017. Baru-baru ini mereka juga berjaya mengikat pasukan JDT II dengan jaringan 2-2. Pastinya pasukan UITM FC akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di stadium keramat iaitu Stadium Larkin nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan UITM FC serta menurunkan pemain yang berbeza agar corak permainan akan lebih menarik dan lebih kreatif.

Semoga perlawanan JDT vs UITM FC Piala FA 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit serta layak ke pusingan seterusnya. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong UITM FC yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.