JDT vs UITM FC Piala Malaysia 2019

JDT vs UITM FC Piala Malaysia 2019. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Cara mudah buat duit di SHOPEE

JDT vs UITM FC Piala Malaysia 2019

VS

JDT vs UITM FC Piala Malaysia 2019

JDT vs UITM FC Piala Malaysia 2019

Tarikh : 2hb Ogos 2019 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, Larkin

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATULINK DUALINK TIGA
JDT LiveTV3TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKANVSPASUKAN
JDT ( 3 )UITM FC ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan UITM FC ini adalah perlawanan pertama buat pasukan JDT dalam jadual Piala Malaysia 2019. Umum mengetahui yang pasukan JDT berada di dalam Kumpulan B Piala Malaysia 2019. Bersama-sama pasukan JDT di dalam Kumpulan B adalah UITM FC, PJ City FC dan PKNP FC.

Walaupun kelihatan seperti pasukan JDT mendapat laluan mudah, anda sebenarnya tersilap. Perlu diingat bahawa pasukan PJ City FC adalah satu-satunya pasukan yang berjaya menewaskan pasukan JDT dalam perlawanan Liga Super 2019. Bahagian kejurulatihan pasukan JDT haruslah merangka strategi terbaik di bahagian pertahanan yang nampak ampuh apabila menerima serangan balas yang pantas terutamanya pemain penyerang import lawan yang pantas. Ini kerana, terdapat kekosongan di barisan pertahanan yang ditinggalkan oleh pemain JDT apabila membuat serangan dan pasti akan memberikan masalah besar nanti. Oleh itu, jika pasukan JDT ingin mara ke peringkat seterusnya, mereka mestilah memenangi perlawanan ini dan mendapat 3 mata penuh.

Semoga perlawanan antara pasukan JDT vs UITM FC Piala Malaysia 2019 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Semoga para pemain JDT juga terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong UITM FC yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.