Kedah FA vs JDT Piala Malaysia 2018

Kedah FA vs JDT Piala Malaysia 2018. Ini adalah perlawanan kelima antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Kedah FA dalam Piala Malaysia 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Kedah FA vs JDT Piala Malaysia 2018

VS

Kedah FA vs JDT Piala Malaysia 2018

Kedah FA vs JDT Piala Malaysia 2018

Tarikh : 31hb Ogos 2018 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Darul Aman, Alor Setar

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Kedah FA ( 3 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan kelima atau timbal balik kedua buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2018. Untuk info, pasukan Kedah FA telah tewas dengan pasukan JDT dalam perlawanan tempoh hari dengan jaringan 5 – 1. Pastinya pasukan Kedah FA akan merangka segala strategi dan taktikal mereka bagi membalas dendam terhadap pasukan JDT ini nanti. Lagipun, perlawanan kali ini diadakan di laman mereka sendiri iaitu Stadium Darul Aman. Buat pasukan JDT pula pastinya mereka tidak ingin lagi tewas buat kali ketiga. Peluang pasukan JDT untuk melangkah ke peringkat seterusnya adalah dengan menewaskan pasukan Kedah FA ini. Ini kerana, dalam persaingan Kumpulan C, setiap pasukan masih mempunyai peluang yang sama.

Semoga perlawanan Kedah FA vs JDT Piala Malaysia 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Harapan penyokong JDT adalah membawa pulang piala berprestij ini ke bumi Johor nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.