Kedah FA vs JDT semifinal pertama Piala FA 2016

Kedah FA vs JDT semifinal pertama Piala FA 2016. Ini adalah perlawanan semifinal yang pertama bagi pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam Piala FA 2016. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Kedah FA vs JDT semifinal pertama Piala FA 2016VS

Kedah FA vs JDT semifinal pertama Piala FA 2016

Kedah FA vs JDT semifinal pertama Piala FA 2016

Tarikh : 16hb April 2016 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Darul Aman, Alor Setar.

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
Server 1
Server 2
Server 3

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Kedah FA ( 2 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Kedah FA ini adalah perlawanan semifinal pertama dalam Piala FA 2016. Pasukan Kedah layak ke semifinal selepas berjaya menundukkan pasukan Sabah dengan agregat 3 – 2 pada pusingan suku akhir tempoh hari. Manakala pasukan JDT berjaya melayakkan diri ke pusingan semifinal selepas menewaskan pasukan PDRM dengan agregat 6 – 2. Perlawanan kali ini pastinya sengit kerana pasukan Kedah FA akan cuba mendapatkan bekalan gol yang selesa di stadium mereka nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, pastinya ingin memburu kemenangan di tempat lawan dan mendapatkan bekalan gol yang selesa untuk di bawa pulang ke Johor nanti.

Semoga perlawanan Kedah FA vs JDT semifinal pertama Piala FA 2016 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh bagi mencapai impian menjadi Juara Piala FA 2016 bua kali pertama dapat dicapai. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan di sana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Kedah FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

SHARE IF YOU CARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.