Kelantan FA vs JDT Liga Super 2017

Kelantan FA vs JDT Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan kesepuluh antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Kelantan FA dalam liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Kelantan FA vs JDT Liga Super 2017VS

Kelantan FA vs JDT Liga Super 2017

Kelantan FA vs JDT Liga Super 2017

Tarikh : 12hb April 2017 (Rabu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Sultan Muhammad Ke IV, Kota Bahru

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Kelantan FA ( 2 )
VS
JDT ( 3 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Kelantan FA ini adalah perlawanan kesepuluh dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini adalah perlawanan yang tertangguh akibat memberi laluan ke atas pasukan JDT mengharungi perlawanan kelayakan Kejohanan ACL 2017 menentang pasukan Gamba Osaka dari Jepun. Pasukan Kelantan FA pastinya akan mengambil peluang bermain di laman sendiri dengan mempamerkan aksi perlawanan yang sengit dan cuba mendapatkan 3 mata. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan mengukuhkan taktikal agar lebih mantap untuk menghadapi pasukan Kelantan FA serta jangan leka terutamanya dibahagian pertahanan. Bahagian serangan juga haruslah lebih kreatif dengan penyudah yang lebih berkesan. Ini adalah perlawanan yang amat penting buat pasukan JDT jika mahu mengutip 3 mata berharga dan memperbaiki kedudukan dalam Liga Super 2017.

Semoga perlawanan Kelantan FA vs JDT Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang semaksimum mungkin untuk mendapatkan mata dalam perlawanan Liga Super 2017 nanti. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong cara permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Kelantan FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.