Kelantan FA vs JDT Piala Malaysia 2018

Kelantan FA vs JDT Piala Malaysia 2018. Ini adalah perlawanan ketiga antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Kelantan FA dalam Piala Malaysia 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Kelantan FA vs JDT Piala Malaysia 2018

VS

Kelantan FA vs JDT Piala Malaysia 2018

Kelantan FA vs JDT Piala Malaysia 2018

Tarikh : 17hb Ogos 2018 (Jumaat)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Sultan Muhammad Ke IV, Kota Bharu

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Kelantan FA ( 1 )
VS
JDT ( 0 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kelantan FA ini adalah perlawanan ketiga buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2018. Untuk info, pasukan Kelantan FA juga diundi dalam satu Kumpulan C bersama dengan JDT selain MIFA dan Kedah FA pasukan dalam Piala Malaysia 2018. Pasukan Kelantan FA ini tidak boleh dipandang rendah oleh pasukan JDT. Ini kerana walaupun mereka berada di kedudukan ketiga dalam Piala Malaysia 2018, pemain pasukan Kelantan FA pastinya akan bermain bermati-matian. Lebih-lebih lagi perlawanan ini diadakan di Stadium Sultan Muhammad Ke IV, Kota Bharu. Strategi dan taktikal pasukan JDT haruslah mantap bagi menembusi pertahanan pasukan Kelantan FA ini seterusnya mengutip 3 mata berharga lagi. Jangan terlalu yakin seperti perlawanan menentang pasukan MIFA tempoh hari.

Semoga perlawanan Kelantan FA vs JDT Piala Malaysia 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Harapan penyokong JDT adalah membawa pulang piala berprestij ini ke bumi Johor nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong Kelantan FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.