Kereta oh kereta #2

Assalamualaikum………..salam sejahtera…

Sambungan dari entri aku yang lepaslah…..
Ala citer pasal apa yang dah aku ubahsuai kereta kau (ringan-ringan jek)
Kebanyakan barang-barang yang ada kat kereta ni yang aku beli kat halfcut…..
Ada juga aku beli dengan runner yang online dalam mudah.my….

Diantara ubahsuai yang telah aku buat kat kereta kelisa ni adalah seperti berikut:-

Luaran/Exterior

 

Aku sudah tukar side mirror krom…. door handle luar krom…….

Bumper depan pasang parking pole……
Sport rim (wajib tuka) Watanabe….

Lampu belakang aku pakai lampu Daihatsu Gino…

Dalaman/Interior

 

Aku beli Flair kecemasan….kereta kat Jepun jek ada….(lihat gambar)
Tukar panel meter walnut…..tu je yg dapat

Cermin pintu keempat-empatnya cermin cromax daihatsu…..
Door pin Hello Kitty…..

Banyak lagi nak aku ubahsuaikan kereta kau ni…..cuma modal jek tak de……
Kalau ada modal…..pergh….tak taulah nak cakap apa……..

So kat sini aku nak tegaskan yang aku bukan nak menunjuk-nunjuk apatah lagi riak….
tapi sekadar nak share dengan korang kat luar sana yang walaupun aku ni bikin kereta tak sehebat
modder2 kat luar sana tapi dengan sedikit usaha dan pengorbanan dapatlah mencapai impian aku walaupun tak sepenuhnya…..amin….

Wassalam….peace out

DON'T FORGET TO SHARE --->
9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.