Kerja keras demi keluarga

Kerja keras demi keluargaAssalamualaikum & salam sejahtera. Kerja keras demi keluarga. Sebagai ketua keluarga aku kenalah bekerja keras demi menyara keluarga yang semakin besar. Ini bukanlah bebanan kepadaku tetapi lebih merupakan tanggungjawab sebagai bapa dan suami di dalam keluargaku. Walaupun gajiku setakat ini memang cukup buat menyara mereka semua tetapi sebagai bapa mestilah mahu yang terbaik untuk mereka.

Ada pelbagai cara yang boleh kita lakukan untuk menambah pendapatan keluarga. Sama ada secara online mahupun offline. Pokok pangkalnya semua terletak dalam diri kita sendiri. Bagi yang mahir dengan komputer bolehlah membuat kerja tambahan dengan syarikat jobdirumah ini. Memang mudah dan boleh dipercayai.

Bagi yang ada kemahiran seperti menjahit pula, bolehlah buat part time di rumah dengan mengambil upah menjahit. Memang kerja menjahit ini semakin mendapat permintaan ramai terutamanya menjelang musim perayaan. Isteriku yang bekerja pun buat kerja menjahit ni. Walaupun masa tu tengah sarat mengandung dan skil menjahit kadang-kadang terlupa tetapi dengan adanya panduan menjahit baju kurung semuanya jadi mudah.

Ingatlah hanya kita yang boleh mengubah nasib kita. Bekerja keras demi keluarga memang menjadi tanggungjawab ketua keluarga macam aku. Jadi kepada bakal pengantin terutamanya lelaki kena ingat tanggungjawab yang besar ini ya. Wassalam…peace out

P/s – Baru nak upload gambar raya….

SHARE IF YOU CARE --->
49 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.