Khas untuk wanita

Assalamualaikum & salam sejahtera. Khas untuk wanita. Apa yang khasnya. Kat sini aku nak share satu panduan mempertahankan diri khas buat golongan wanita. Penting ni dan mesti baca!

Kenapa perlu panduan ini? Jawapannya sekarang ni ramai wanita sering menjadi mangsa ragut, rogol dan paling kejam sekali dibunuh. Tak kurang juga ada wanita terutamanya yang dah berkahwin menjadi mangsa dera daripada suami durjana. Mengikut statistik jenayah dan kekerasan terhadap wanita semakin meningkat saban hari. Banyak kejadian diatas ini telah terpampang di dada-dada akhbar, media massa dan media sosial.

Sekarang adalah masa yang sesuai bagi kaum wanita ini melawan balik. Jangan lupa bahawa jenayah boleh berlaku dimana-mana sahaja. Dirumah, di kedai, di tempat kerja dan di jalanan sekali pun. Tiada orang yang terselamat sepenuh masa.

Di dalam panduan ini ada diterangkan kesilapan-kesilapan yang sering dilakukan oleh wanita. Kenapa mereka mudah menjadi mangsa jenayah? Kesilapan-kesilapan itu akan dijelaskan satu persatu dan akan diperbetulkan. Ilmu pertahanan diri yang diterangkan didalam panduan ini adalah untuk menyelamatkan diri daripada situasi yang berisiko untuk dicederakan. sekurang-kurangnya, wanita boleh bertindak tanpa perlu banyak berfikir. Teknik-teknik yang diajar amat mudah dan berkesan di dalam situasi seharian.

Jadi janganlah berkrompomi dengan keselamatan terutamanya golongan wanita. Bagi yang berminat bolehlah hadiahkan panduan ini kepada suami, ibu, kakak dan adik perempuan. Pastikan diri anda dan orang yang tersayang dilindungi dan selamat. “Mencegah lebih baik daripada merawat”. Wassalam…peace out

Dapatkan panduan ini disini — link!

Ini adalah sticky post

P/s – Lelaki pun boleh guna teknik ini, jangan risau…

DON'T FORGET TO SHARE --->

57 Replies to “Khas untuk wanita

  1. Berenti kereta kejap kat lampu isyarat pon ada risiko. Berenti kereta depan rumah & kluar sbb nak buka pintu pagar pon bahaya. Dah mcm2 bahaya ada kat Mesia ni. Mmg kena lagi berhati2 la ye.

  2. wachaaa!!! mesti mahu selamatkan diri sendiri dari diapa-apakan oleh mereka yang poyo itu.. wanita memang kena belajar jugak… lelaki pun sama jugak..hehe

  3. macam2 kejadian yang tak diingini skrg ni berlaku di mana2, nak keluar dgn anak2 tanpa suami pun risau je, tak
    macam zaman dulu2, mmg kene berjaga2 stp masa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.