Kuala Lumpur FA vs JDT Liga Super 2018

Kuala Lumpur FA vs JDT Liga Super 2018. Ini adalah perlawanan ketiga antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan Kuala Lumpur FA dalam Liga Super 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Kuala Lumpur FA vs JDT Liga Super 2018

VS

Kuala Lumpur FA vs JDT Liga Super 2018

Kuala Lumpur FA vs JDT Liga Super 2018

Tarikh : 10hb Februari 2018 (Sabtu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Kuala Lumpur, Cheras

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
IFLIX
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Kuala Lumpur FA ( 1 )
VS
JDT ( 0 )

#Perlawanan ditangguhkan pada minit ke 56 disebabkan hujan lebat dan akan disambung semula pada jam 5.00 petang 11.2.2018.

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan Kuala Lumpur FA ini adalah perlawanan ketiga buat pasukan JDT dalam Liga Super 2018. Perlawanan ini amat menarik kerana pasukan Kuala Lumpur FA juga baru sahaja dinaikkan ke Liga Super 2018 bagi musim ini dan pertemuan antara kedua-dua pasukan ini boleh diibaratkan sebagai pertemuan kali pertama. Oleh yang demikian pasukan JDT haruslah berwaspada dan jangan memandang rendah keupayaan pasukan Kuala Lumpur FA. Pasukan Kuala lumpur FA pastinya akan mengerahkan segala kemampuannya baik dari segi taktikal mahupun fizikal untuk menghadapi pasukan JDT ini. Bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik bagi mengutip 3 mata lagi dan seterusnya memastikan kedudukan selesa pasukan JDT di carta Liga Super 2018.

Semoga perlawanan Kuala Lumpur FA vs JDT Liga Super 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi pasukan yang kuat sesuai dengan nilai pelaburan yang dikeluarkan. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Kuala Lumpur FA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.