MIFA vs JDT Piala Malaysia 2018

MIFA vs JDT Piala Malaysia 2018. Ini adalah perlawanan keenam antara pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim vs pasukan MIFA dalam Piala Malaysia 2018. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

MIFA vs JDT Piala Malaysia 2018

VS

MIFA vs JDT Piala Malaysia 2018

MIFA vs JDT Piala Malaysia 2018

Tarikh : 16hb September 2018 (Ahad)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Shah Alam

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDT Live
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
MIFA ( 0 )
VS
JDT ( 3 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dengan pasukan MIFA ini adalah perlawanan keenam atau terakhir buat pasukan JDT dalam Piala Malaysia 2018. Untuk info, pasukan MIFA berjaya menewaskan  pasukan JDT dalam perlawanan tempoh hari dengan jaringan 2 Р1 di Stadium Larkin. Pastinya pasukan MIFA akan merangka segala strategi dan taktikal mereka bagi mengulangi kejayaan pasukan mereka bagi menewaskan lagi pasukan JDT ini nanti. Lagipun, perlawanan kali ini diadakan di laman mereka sendiri iaitu Stadium Petaling Jaya. Buat pasukan JDT pula pastinya mereka tidak ingin lagi tewas lagi di tangan pasukan MIFA ini. Kekalahan di Stadium Larkin haruslah dijadikan pengajaran khasnya buat pemain dan jurulatihnya. Jangan bermain sambil lewa dan terlalu yakin dengan perlawanan kali ini. Kemenangan ini pasti akan melayakkan pasukan JDT ke peringkat seterusnya nanti.

Semoga perlawanan MIFA vs JDT Piala Malaysia 2018 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT. Kekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman lawan demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang kuat. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong mereka layak berada dalam pasukan JDT. Harapan penyokong JDT adalah membawa pulang piala berprestij ini ke bumi Johor nanti. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT. Tunjukkan pada penyokong MIFA yang penyokong JDT amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.