Penang FA vs JDT Liga Super 2017

Penang FA vs JDT Liga Super 2017. Ini adalah perlawanan kesebelas antara pasukan Penang FA vs pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam Liga Super 2017. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Penang FA vs JDT Liga Super 2017

VS

Penang FA vs JDT Liga Super 2017

Penang FA vs JDT Liga Super 2017

Tarikh : 26hb April 2017 (Rabu)

Masa : 8.45 Malam

Tempat : Stadium Bandaraya, Pulau Pinang

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Penang FA ( 1 )
VS
JDT ( 2 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan Penang FA dan pasukan JDT ini adalah perlawanan yang kesebelas buat pasukan JDT dalam Liga Super 2017. Perlawanan ini adalah perlawanan yang tertunda kerana memberi laluan buat pasukan JDT dalam menghadapi Piala AFC 2017. Perlawanan ini pastinya menarik kerana pasukan Penang FA sedang bergelut dengan prestasi pasukan yang kurang baik pada musim ini. Mereka kini berada di kedudukan tangga tercorot dalam carta Liga Super 2017, pastinya pasukan Penang FA akan mengerahkan kudrat para pemainnya lebih 100% bagi mengalahkan pasukan JDT di laman mereka sendiri iaitu Stadium Bandaraya nanti demi meraih kembali kepercayaan penyokongnya. Tetapi inilah bolasepak. Apa pun boleh terjadi jika tidak berwaspada dan leka. Manakala bagi pasukan JDT pula, inilah masanya barisan kejurulatihan memantapkan taktikal dan strategi yang baik untuk menghadapi pasukan Penang FA serta jadikan kekalahan kepada pasukan Pahang FA dalam Piala FA 2017 yang lepas sebagai pengajaran. Pasukan JDT hanya tinggal satu piala sahaja yang ingin dipertahankan iaitu Juara Liga Super 2017.

Semoga perlawanan Penang FA vs JDT Liga Super 2017 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten serta bermain bersungguh-sungguh di halaman sendiri demi membuktikan yang pasukan JDT masih lagi pasukan yang masih lagi memberikan saingan yang sengit. Semoga para pemain JDT terus memberikan komitmen yang tinggi dan menunjukkan kepada para penyokong permainan bola yang sebenar. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan disana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Penang FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.