Penang FA vs JDT Liga Super 2016

Penang FA vs JDT Liga Super 2016. Ini adalah perlawanan keenam belas pasukan JDT atau Johor Darul Ta’zim dalam Liga Super 2016. Berikut adalah butir-butir perlawanan tersebut:

[+] Ebook menjahit pelbagai baju

Penang FA vs JDT Liga Super 2016

VS

Penang FA vs JDT Liga Super 2016

Penang FA vs JDT Liga Super 2016

Tarikh : 3hb Ogos 2016 (Rabu)

Masa : 9.00 Malam

Tempat : Stadium Bandaraya, Penang.

Live streaming (Jika ada) :

LINK SATU
LINK DUA
LINK TIGA
JDTTV
TV3
TV9

Keputusan perlawanan :

PASUKAN
PASUKAN
Penang FA ( 1 )
VS
JDT ( 1 )

[+] Kerja part time dirumah DIPERLUKAN!

Perlawanan antara pasukan JDT dan pasukan Penang FA ini adalah perlawanan yang keenam belas dalam Liga Super 2016. Pasukan Penang FA merupakan antara pasukan yang prestasinya agak baik dalam musim 2015 dimana telah berjaya naik ke Liga Super 2016. Setakat ini Penang FA dibawah kendalian Bojan Hodak berjaya mengubah pasukannya menjadi satu pasukan yang berdaya saing. Ini sudah pastinya pasukan Penang FA akan cuba bangkit dan cuba mendapatkan 3 mata di stadium mereka nanti. Manakala bagi pasukan JDT pula, pastinya ingin memburu kemenangan di tempat lawan dan menjarakkan mata dengan pasukan lain dalam Liga Super 2016.

Semoga perlawanan Penang FA vs JDT Liga Super 2016 ini dapat memberikan keputusan yang baik buat pasukan JDT dan dapat mengekalkan prestasi yang konsisten dan bermain bersungguh-sungguh bagi mencapai impian menjadi Juara Liga Super 2016 kali ketiga dapat dicapai. Untuk penyokong pasukan Harimau Selatan yang hadir menyaksikan perlawanan di sana nanti pula diharap dapat menjaga disiplin dan menjaga nama baik pasukan JDT serta tunjukkan pada penyokong Penang FA yang penyokong Johor amat bertamadun mempunyai semangat kesukanan yang tinggi.

“Luaskan kuasamu Johor”

DON'T FORGET TO SHARE --->

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.